Nieuws

Warmtelast- & instralings berekening

Om een gedegen toepassingsadvies te kunnen geven over ons enorme scala aan zonweringsproducten, beschikken wij over een grote database, waarmee de warmtelast, de zonnestand, de instralingshoek van de zon en het percentage schaduw op het glas kan worden berekend.

 

Warmtelastberekening

Heden ten dage is energiezuinig bouwen een hot item. Veel adviesbureaus en architecten zien er het nut van in om door ons -geheel vrijblijvend- een juiste warmtelastberekening te laten uitvoeren. Het belang hiervan voor de klant is, dat dit een aanzienlijke besparing kan opleveren bij het gebruik van warmte- en koelinstallaties.

Wij beschikken over een geavanceerd gegevens- bestand, waarmee bij een gekozen binnen- of buiten- zonwering te berekenen is hoeveel warmte er door het raam komt.

 

 

Instralingsberekening

Om goed te kunnen beoordelen of een bepaald type zonwering het gewenst effect zal hebben, is een instralings- of beschaduwingsberekening een uitstekend instrument. Deze berekening kan worden uitgevoerd voor ieder gewenst tijdstip op een willekeurige dag

in het jaar.